Fettuccine di farro all'ortolano

Fettuccine di farro all'ortolano

Ingredienti per 4 persone fettuccine con farina di farro gr. 400 melanzane medie n°2 zucchine n°4 pomodorini ciliegino gr. 300 carote, sedano, cipolla, basilico, olio extra vergine d'oliva, sale e parmigiano q.b.
Tagliare a cubetti le melanzane, le zucchine, i pomodorini, il basilico, il prezzemolo, aggiustare di sale e se necessario incorporare due mestoli di acqua. Fare cuocere per circa 10 minuti, avendo cura di girare di tanto in tanto. Lessare in abbondante acqua salata le fettuccine di farro, scolarle nel condimento e aggiungere parmigiano.

Ribbon-shaped spelt pasta with vegetables

Ingredients for 4 servings ribbon-shaped spelt pasta gr. 400 medium aubergines n°2 courgettes n°4 cherry tomatoes gr. 300 carrots, celery, onion, basil, extra-virgin olive oil, salt and parmesan cheese to taste.
Cut aubergines, courgettes and cherry tomatoes into cubes. Mince carrots, celery and onion and fry them with three tablespoonfull of extra-virgin olive oil. Add aubergines, courgettes, cherry tomatoes, basil, parsley, salt and two wooden spoonfull of water (if needed). Cook everything for about ten minutes, and stir it every once in a while. Boil and strain ribbon-shaped spelt pasta, dress and add parmesan cheese.